Algemene vragen

Hoe moet ik mijn pols opmeten?

Je leest alles over het correct opmeten van je polsomtrek op de pagina Polsomtrek meten.

Mijn armband is te groot/klein! Wat nu?

Is de armband nog ongedragen en het label nog bevestigd? Geen probleem, je kan de armband eenvoudig omruilen voor de juiste maat. Dit een optie die je kunt aanvinken op het herroepingsformulier. Zie de pagina Retouren voor meer informatie over het terugsturen.

Heb je de armband al wat langer maar is deze toch te groot naar jouw zin? Dan kunnen wij de armband voor je inkorten. Bestel in dat geval een armbandreparatie.

Gegraveerde armbanden
Is de armband met gravering te groot? Dan kunnen wij deze voor je inkorten. Bestel in dat geval een armbandreparatie. Na het bestellen van de armbandreparatie mag de armband naar ons worden opgestuurd met daarbij een briefje met het bestelnummer van de reparatie. Zie de contactpagina voor ons adres.

Fundamentals & Superior armbanden
Omdat de Fundamentals / Superior armbanden op maat worden gemaakt kunnen deze niet geruild worden. Uiteraard kunnen we deze wel voor je aanpassen. Voor 8,99 euro vermaken we jouw Fundamentals / Superior armband en sturen we deze retour.

Neem altijd contact met ons op over jouw wensen en bestel vervolgens de armband aanpassing.

Mijn polsmaat staat er niet bij, wat nu?

Neem contact op via e-mail of het contactformulier, dan maken we voor jou een armband op maat!

Hebben jullie cadeaubonnen?

Jazeker! Klik hier om een cadeaubon aan te schaffen. Je kan een bedrag kiezen tussen de 20 en 100 euro.

Kan een armband gegraveerd worden?

Ja, je vind bij alle leren armbanden een checkbox om aan te geven dat je de armband wil laten graveren. Vink deze aan en noteer de tekst die gegraveerd moet worden. Een gravering kost €11,99.

Positie & Lettertype
We graveren standaard de binnenkant van de sluiting. Voorbeelden van een gravering:

armband graveren
armband graveren
armband graveren

Wil je een andere positie en/of een specifiek lettertype? Laat het ons weten via e-mail of het contactformulier en we kijken wat we voor je kunnen doen.

Levertijd & Retouren
De levertijd van een gegraveerde armband is 1 tot 3 werkdagen. Gegraveerde (gepersonaliseerde) armbanden kunnen niet geretourneerd of geruild worden, de juiste maat bestellen is daarom belangrijk. Bij twijfel kun je beter een maat groter bestellen want eventueel kunnen we een te grote armband achteraf inkorten. Daarvoor dient een armbandreparatie besteld te worden. Een te kleine armband kan niet groter gemaakt worden.

(Bedrijfs)geschenken
Wil je een serie armbanden bestellen met je bedrijfslogo, het logo van je sportvereniging, studievereniging etc.? Dat kan! Neem contact met ons op via e-mail of het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken.

Product & Garantie

Onderhoudstips
  • Laat je leren armband niet nat worden. Ga er niet mee onder de douche of zwemmen en let goed op met handen wassen. Vocht veroorzaakt roest op de magneetjes, kleurverschil van het leer en kan er zelfs voor zorgen dat het leer op den duur loslaat van de sluiting.
  • Heb je een zittend beroep waarbij je veel over een bureau heen en weer schuift met je arm? Draag dan de sluiting van de armband aan de bovenkant van je pols om beschadiging te voorkomen.
  • Ga je klussen, tuinieren of zware dingen sjouwen? Draag de armband dan even niet om beschadiging te voorkomen.
  • Vermijd zwavelhoudende substanties, chloor en direct contact van de armband met andere chemische middelen zoals parfum.
Zit er garantie op SAID&DONE armbanden?

Er zit drie maanden garantie op je SAID&DONE armband. Gaat je armband binnen deze periode kapot? Dan repareren we deze of sturen we je een nieuwe toe.

Wij geven geen garantie op schade en/of verlies van onderdelen door schuld van de klant. Hieronder valt waterschade (roest op magneetjes en het loslaten van leer uit de sluiting door waterschade) en slijtage door ruw gebruik. Lees onze onderhoudstips om beschadiging te voorkomen.

Verder is kleurverschil/verkleuring in meer of mindere mate bij een natuurproduct als leer onvermijdelijk en dit is nooit een
grond om aanspraak te maken op garantie. Lees meer over verkleuring bij de vraag ‘Verkleurd leer na verloop van tijd?’ hieronder.

Verkleurd leer na verloop van tijd?

Ja, bij het dragen van een natuurproduct als leer is het onvermijdelijk dat dit verkleurd. De mate van verkleuring is afhankelijk
van een aantal factoren, de meest belangrijke zijn zonlicht/daglicht en het intrekken van (huid)vet, vocht en vuil. Deze factoren zorgen ervoor dat een leren armband er op den duur ‘geleefd’ en gebruikt uit gaat zien. Zeker bij dagelijks gebruik kan je binnen enkele maanden een (licht) kleurverschil zien. Dit is een typisch effect dat hoort bij de uitstraling van dit natuurproduct. Vergelijk het met een leren tas, portemonnee of met leren kleding.

Zijn leren armbanden waterproof?

Leer is een natuurlijk product wat nabewerkt is. Hierdoor kan het minder goed tegen water. Daarnaast kan er corrosie op de magneetjes in de rvs sluitingen ontstaan. Ga niet met de armband zwemmen of douchen en let op met handen wassen. Draag je armband met zorg en je zult er lang van genieten.

Kan de werkelijke kleur afwijken van de productfoto?

De kleurtinten van het leer kunnen ietwat afwijken van de kleur op de productfoto. Dit komt omdat leer een natuurlijk product is wat op een natuurlijke manier wordt bewerkt (drogen d.m.v. zonlicht bijvoorbeeld). Uiteraard proberen we verschillen zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld regelmatig nieuwe productfoto’s te maken maar een licht verschil kán voorkomen.

Levering & retouren

Wat is de levertijd?

We versturen het pakket 1 tot 2 werkdagen nadat we jouw bestelling ontvangen. PostNL bezorgt onze pakketten en streeft ernaar het pakket binnen 24 uur te bezorgen, van dinsdag tot en met zaterdag.

Fundamentals & Superior
Om de Fundamentals / Superior te maken met de aandacht die het verdient is de levertijd 1 tot 3 werkdagen.

Wat is jullie levergebied?

We versturen naar Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Polen en Zwitserland.

Wat zijn de verzendkosten?

Gratis verzending bij bestellingen boven €70, anders gelden de volgende verzendkosten:

  • Nederland: €3,99
  • België: €5,99
Heeft het verzonden pakket Track&Trace?

Ja, alle zendingen van SAID&DONE worden voorzien van een track&trace nummer. Zodra het pakket wordt gescand bij PostNL ontvang je een e-mail met een link om jouw pakket te volgen.

Wij versturen onze armbanden in brievenbuspakketten (binnen Nederland). Dat betekent dat je niet thuis hoeft te blijven om het pakketje te ontvangen. Bestel je meer dan 2 armbanden of een Fundamentals / Superior armband? Dan wordt je bestelling verstuurd in een normaal pakket.

Mag ik een bestelling retour sturen?

Ja, in de meeste gevallen wel maar er zijn een paar uitzonderingen met betrekking tot op maat gemaakte kralen armbanden en gegraveerde armbanden. Je leest alles over ons retourenbeleid op de pagina Retouren.

Ik wil mijn Fundamentals/Superior kralen armband ruilen, kan dat?

Omdat de Fundamentals / Superior armbanden op maat worden gemaakt kunnen deze niet geruild worden. Wel kunnen we deze voor je aanpassen. Voor 8,99 euro vermaken we jouw Fundamentals / Superior armband en sturen we deze retour.

Neem altijd contact met ons op over jouw wensen en bestel vervolgens de armbandreparatie.

Bestellen & betalen

Welke betaalmogelijkheden biedt SAID&DONE?
  • iDeal
  • Klarna Achteraf betalen
  • Creditcard (MasterCard, Maestro, Visa)
  • Bancontact/Mistercash (België)
Kan ik veilig betalen?

Ja, om ervoor te zorgen dat jouw surf- en shoppingervaring veilig is, maken we gebruik van Secure Socket Layer (SSL) technologie. Dit versleutelt en beschermt de gegevens die naar ons worden verstuurd via internet. Als SSL is ingeschakeld zie je een (groen) hangslot in de adresbalk van je webbrowser.

Trusted Shops Keurmerk
Daarnaast heeft SAID&DONE het Trusted Shops keurmerk. Via Trusted Shops kun je gratis de Trusted Shops kopersbescherming afsluiten. Direct na het plaatsen van je bestelling kun je met slechts één klik je aankoop gratis laten verzekeren via Trusted Shops tot € 2.500, ongeacht de gekozen betaalmethode. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan staat Trusted Shops voor je klaar. Toekomstige aankopen bij door gecertificeerde Trusted Shops webwinkels zullen ook automatisch worden verzekerd. De verzekeringsperiode bedraagt 30 dagen per aankoop.